Ingen ønsker dårlig ånde. Men ligesom med naturlige tænder kan en ophobning af plak og tandsten på dine proteser gøre, at din ånde ikke dufter af roser. Heldigvis er der mange ting, du selv kan gøre for at sikre, at du har en frisk mund og frisk ånde hver dag.

Når du tygger på din mad, er det ikke ualmindeligt, at små partikler sætter sig fast mellem dit tandkød og dine proteser. Pladen forårsaget af maden kan danne et lag omkring proteserne, hvilket fører til ubehagelige lugte. Manglende rengøring af dine proteser hver dag kan også forårsage dårlig ånde på grund af en bakteriel ophobning, ligesom det kan sidde i dine proteser hele tiden.

Brug et klæbemiddel

Klæbemidler til proteser kan hjælpe med at forhindre mad i at blive fanget under dine proteser ved at skabe en tætning mellem dit tandkød og protesen. De hjælper dig med at nyde dine måltider uden at skulle bekymre dig om dårlig ånde.

Følg et hygiejneregime dagligt

Ved at rense protesen og fjerne madrester hver dag reducerer du risikoen for bakteriel ophobning. Alt hvad der skal til for at holde dine proteser rene er tre enkle trin – læg i blød, børst og skyl.

Læg i blød

En effektiv måde at rengøre proteser på er at lægge dem i blød i en speciel tandprotesebeholder. Rensetabletterne fjerner 99,9% af lugtfremkaldende bakterier. Følg instruktionerne på pakken for de bedste resultater.

Tandbørstning

Dernæst bør du børste alt resterende snavs fra dine proteser ved hjælp af en blød børste.

Skyl din protese

Når din protese har ligget i blød og er børstet, skal du skylle din protese grundigt under rindende vand.

Tag dine proteser ud om natten

Sørg for at fjerne dine proteser før du sover, for at forhindre at bakterier dannes og vokser natten over.

Vil du vide mere om tandproteser, kan du kontakte din lokale tandtekniker i Herlev.