editorial

At leve sundt er vigtigt for vores fysiske og mentale helbred. Rigtig mange har en travl og stressende hverdag. Her er det måske de færreste som overvejer, hvad de spiser i løbet af dagen. Vores kost har dog en stor betydning for vores velbefindende. Det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvad du putter i munden eller får at spise i løbet af en dag. Du bør derfor tage stilling til, om du vil gøre noget ved din kost og sundhed generelt for at leve længere eller bevare en sund krop i så længst mulig tid.

Det at have en sund og stærk krop som ung er måske givet lidt på forhånd fra naturens side. Det er som regel først, når vi bliver ældre at det kan mærkes, hvad vi gennem årene har spist og gjort for kroppen. Derfor er det væsentligt, at du så tidligt i processen som muligt tager stilling til din kost og ernæring. 

Hvad kan en ernæringsterapeut hjælpe med?

En ernæringsterapeut kan også betragtes som en kostvejleder. En ernæringsterapeut kan derfor hjælpe dig med at blive klogere på, hvad din krop har behov for af vitaminer og proteiner i løbet af en dag. Generelt hvad din krop skal bruge for at være så sund og stærk som muligt.

Du kan blandt andet tage kontakt til en ernæringsterapeut, hvis du ønsker at få lagt en kostplan. Her har ernæringsterapeuten fokus på at lave en kostplan som er skræddersyet til dig og som er realistisk i forhold til din hverdag. Det er blandt andet nødvendigt for at du vil opleve en succes med kostplanen. 

Som skole eller uddannelsessted kan du vælge at hyre en ernæringsterapeut, hvis du ønsker at oplyse eleverne om, hvor vigtigt det er at spise sundt fra starten af livet.

Find en ernæringsterapeut i Århus her

Hvis du ønsker at styrke dit helbred, så tag kontakt til en erfaren og kompetent kostvejleder.