editorial

Mundhygiejne er en af de vigtigste ting, du kan gøre for dine tænder og dit tandkød. En god mundhygiejne hjælper ikke kun med at holde dit smil i bedste stand, den hjælper også med at forebygge huller og andre tandproblemer. Her er nogle tips til, hvordan du passer bedst muligt på dine tænder.

 

tandklinik

 

Husk at børste dine tænder

Du skal huske at børste dine tænder mindst to gange om dagen. Du skal sørge for at bruge en tandbørste med bløde børster og tandpasta, der indeholder fluorid. Udskift din tandbørste hver tredje måned, eller hurtigere, hvis børsterne bliver flossede.

Det kommer meget an på hvor meget dine tænder kan holde til. Hvis du har sensitiv tandkød eller tænder, så skal du sørge for at vælge en tandbørste, der er skånsom overfor dette.

 

Rens dine tænder med tandtråd

Du skal sørge for at bruge tandtråd mindst en gang om dagen. Det hjælper med at fjerne plak og madrester, der sidder fast mellem dine tænder.

Hvis du har problemer med at bruge almindelig tandtråd, kan du prøve at bruge en elektronisk tandbørste med indbygget tandtrådsfunktion eller tandtråd, der er lavet med en tyndere tråd. Der findes noget silketandtråd, som du kan købe, der gør det nemmere for dig at rense dine tænder med tandtråd.

 

Besøg din tandlæge regelmæssigt

Du bør besøge din tandlæge mindst en gang om året til et tjek og en professionel tandrensning. Hvis du har tandproblemer som f.eks. tandkødssygdomme eller huller, vil din tandlæge kunne behandle dem, inden de bliver alvorlige. Nogle skal besøge tandlægen oftere end andre – men det kommer meget an på din mundhygiejne og hvor god du er til at pleje dine tænder. Jo mere du forsømmer dem, desto værre bliver det. Og så skal du betale dyre domme hos tandlægen. Så sørg for at pleje dem godt, og kom til din tandlæge når tiden er ved at være der.

Du kan finde en passende tandklinik via linket her: https://ebdent.dk/.