Har du ondt i halsen? Mange vil skynde sig at ringe til lægen, men det er ikke altid at det er nødvendigt. Hvis dine symptomer er milde og det er mere en irritation end en decideret smerte du oplever, så er der nogle ting du kan gøre for at behandle dig selv. I denne artikel vil vi se lidt nærmere på hvordan du kan slippe af med ondt i halsen.

Du kan lindre dine smerter med varme drikke

De fleste der har oplevet at have ondt i halsen, ved at hvis man drikker en varm drik, så har det en lindrende effekt. Det kan være alt fra en kop te, gerne med honning, til en kop varm kakao, og selv en kop kaffe, kan være med til at lindre dine smerter. Selv hvis man ikke har smerter i halsen, så kan en varm drik være en kærkommen ting, på en kold vinterdag.

Du kan benytte forskellige præparater 

Der findes også en del forskellige præparater du kan købe i håndkøb på apoteket, som kan være med til at lindre dine smerter i halsen. Der findes flere forskellige brands der laver sugetabletter, som “lammer” din hals, og dermed lindrer smerterne. Disse tabletter kommer i mange forskellige farver og smage, og har alle det tilfælles, at de kan lindre dine smerter i halsen.

Hvis dine smerter ikke går væk

Hvis du forgæves har forsøgt at lindre dine smerter med forskellige varme drikke og sugetabletter, bør du opsøge en læge. Du kan godt gå til din egen læge, men det er bedre at gå til en specialist, en såkaldt øre-næse-hals læge. Du kan finde en specialist ved at gå ind på Google og søge efter en. Hvis du bor i København K, skriver du bare øre næse halslæge i København k, og ringer til en af de læger der dukker op.