Hvordan kommer man ud af et misbrug? Det kan være svært, særligt hvis man ikke ved, hvor man skal starte. Der findes måder, hvorpå du kan begynde trin for trin at fjerne dig selv fra misbruget. Men i nogle tilfælde skal du måske søge professionel hjælp. I dette indlæg vil vi komme ind på, hvornår du skal bryde ind, hvis du ser en person med et misbrug.

Milde tilfælde

Måske ser du tendenser hos dig selv, en ven eller et familiemedlem, som har begyndende træk til et misbrug. Det kan være svært at konfrontere både sig selv, men også venner eller familiemedlemmer, der har en form for misbrug. Det kan være alt fra alkohol til ludomani. Det kan være godt at være opmærksom på, hvad der trigger det. Er det arbejdsstress, præstationsangst eller generelle psykiske problemer, der gør at man søger mod midler, der kan fjerne bekymringerne for en stund? Det første du kan gøre, som en ven, er at snakke med vedkommende. Sig, du har bemærket, at personen har ændret sig og du synes, han/hun drikker, ryger eller spiller lidt for meget i nogle situationer. Det kan være enormt svært at snakke om, men i sidste ende gør du det, fordi du holder af vedkommende. Måske personen selv vil åbne sig op over for dig og snakke om problemet.

Slemme tilfælde 

I de helt slemme tilfælde, hvor personen har et alvorligt problem med f.eks. alkohol, skal du henvise dig til professionelle. Vi kan stærkt anbefale, at du kontakter behandlingscenter-stien.dk, hvor de kan tilbyde alkoholbehandling til den pågældende person. Her vil du få et hold af kvalificerede rådgivere og vejledere til at kunne hjælpe den pågældende ud af sit misbrug. Du kan også ringe og tage en uforpligtende snak om deres behandlingsmetoder, eller råd til hvordan du får den pågældende person til at indlægge sig.