Hører du til dem som springer det årlige tandlæge besøg over? Og har du efterhånden gjort det så længe at du ikke kan huske hvornår du sidst var af sted? Så er det bare om at komme til tasterne og finde en lokal tandlæge klinik i en fart.

Med et årligt eller et halv årligt tandlæge besøg minimerer du nemlig din risiko for at udvikle ubehagelige og smertefulde lidelser i tænder og i tandkød. Og så er det samtidig langt billigere at besøge tandlægen en gang om året end at skulle have udført dyre reparationer og vedvarende behandlinger af kroniske lidelser.

Hjælp – jeg har tandlægeskræk

Måske er du nervøs for at gå til tandlæge, fordi du har haft ubehagelige oplevelser i tandlæge stolen tidligere i dit liv. Men her skal du tænke på at tandlæge faget har udviklet sig utroligt meget inden for de seneste årtier. En moderne tandlæge anno 2020 ved godt at tandlægeskræk er en reel lidelse, og at der skal tages særlig vare på de patienter som er ekstra bange for at gå til tandlæge.

Hvis du på forhånd fortæller din tandlæge at du døjer med tandlægeskræk og angst for de mange instrumenter vil han eller hun sætte ekstra tid af til din behandling. På den måde vil du kunne sige stop når du har brug for en pause, og samtidig have følelsen af at det er dig der styrer tempoet.

Hvordan foregår et tandlæge besøg?

Ved din første tandlæge behandling hos en ny tandlæge vil der blive foretaget en dybdegående undersøgelse af din mund. Der vil blive taget røntgen billeder som kan vise tandlægen hvordan der ser ud mellem dine tænder og under tandkødets rand. og sluttelig vil dine tænder blive renset for tandsten og pudset således at de fremstår hvide og skinnende. Book tid til dit næste tandlæge besøg på tandlaege-amager.dk