Døjer du med uforklarlige og vedvarende spændinger, smerter eller ubehag i din krop? Så kan det være fordi du ikke er god nok til at høre efter hvad din krop prøver at fortælle dig. Denne evne kan du optræne med kropsterapi.

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er et begreb som dækker over en lang række forskellige metoder til at arbejde med kroppen og sindet. Hvor psykoterapi typisk udelukkende tager udgangspunkt i samtale vil kropsterapi inddrage kroppen og de fysiologiske aspekter af eksempelvis traume og mentale udfordringer.

Hos en kropsterapeut vil du opleve at din krop bliver inddraget i det terapeutiske arbejd, lige som du vil få mulighed for at sætte ord på dine problemtikker. En kropsterapeut vil iagttage din krops reaktioner i forbindelse med samtalen og vil nærmest bogstavelig talt kunne mærke hvor det gør ondt.

De fleste af vore oplevelser og traumer lagres i kroppen i form af fysiske reaktioner. Der er en grund til at man ofte taler om ”mavefornemmelser”. Dette er en direkte udledning af kroppens reaktioner på bestemte situationer – en advarsel fra kroppen som du gør klogt i ikke at ignorere.

Med kropsterapi kan du lære at tolke kroppens signaler på en måde så du kan undgå at komme ud i denne type situationer. Det er det man kalder krops bevidsthed. Og når du lærer din krops sprog at kende vil du opleve en øget evne til at mestre din egen tilværelse.

Hvor kan jeg få kropsterapi i Århus?

Hvis du leder efter en dygtig kropsterapeut i Århus kan du med fordel vælge Lisbeth Degn. Hos kropsterapeut Lisbeth Degn kan du blandt andet få kropsterapi mod stress – en metode som kan nedsætte dit stress niveau og ruste dig til at modstå stress i det daglige.

Du kan læse mere om kropsterapeut Lisbeth Degn, og booke tid til en behandling på lisbethdegn.dk