De fleste ved, hvad en tandlæge beskæftiger sig med. Men ligesom inden for lægeverdenen, findes der forskellige grene af lægekundskaben. Det samme er tilfældet inden for tandlæge verdenen. I dette indlæg vil vi gøre dig klogere på, hvad en tandtekniker er og hvad de kan tilbyde af services. 

 

 

Hvad laver en tandtekniker?

En tandlæge vil se på tilstanden af dine tænder, hvor en tandtekniker tager sig af det tekniske. Det vil sige, at de laver proteser, bideskinner eller gebis. Hvis du har mistet en tand eller mangler et nyt gebis, så er det hos din tandtekniker, hvor du kan finde hjælpen. 

 

Typer af behandlinger

En tandtekniker kan hjælpe dig med at få lavet en protese eller gebis, der passer til netop dine tænder. Det kan være, at du skal kun have en del-protese, hvis du har få manglende tænder i overmunden eller undermunden. Du kan få proteser i forskellige typer af materialer. Det er også hos en tandtekniker, du kan få lavet en bideskinne. Bideskinne skal du have, hvis du skærer tænder om natten. Det kan føre til, at du ikke døjer med spændinger i din kæbe eller vågner op med hovedpine. Bideskinner kan også laves hos nogle tandlæger, hvis de har en tandtekniker på stedet. 

Når du får lavet din tandprotese, skal du huske at rengøre den. På den måde er du med til at fremme dens levetid, så du kan have den i længere tid. Du vil også blive kaldt ind til årstjek. Tandteknikeren vil her tjekke, om der er fejl eller ujævnheder, som måske skal rettes ved din protese eller gebis.

 

Pris

Proteser eller gebis er temmelig dyre at få lavet. Men du skal naturligvis få lavet et gebis eller protese, der er lavet i god kvalitet. Du kan ringe rundt til forskellige tandteknikere eller læse på deres hjemmeside, hvad prisen er på deres proteser. Det er vigtigt, at du finder et sted, der har ekspertise inden for området og kan give dig den bedste mulige behandling. Vi kan anbefale, at du besøger https://vores-tandtekniker.dk/, hvis du står og skal have lavet protese eller et gebis.