editorial

Kognitiv terapi er en terapiform, som kan hjælpe dig med at forstå og håndtere de udfordringer, du møder i livet. Det kan være alt fra stress til depression og angst. Hvis du har besluttet dig for at give kognitiv terapi en chance, er der nogle ting, du skal overveje. I denne artikel giver vi et bud på fem af disse ting, så læs med og bliv lidt klogere på kognitiv terapi.

5 tips til kognitiv terapi

1. Hvilket kognitiv terapi-koncept din terapeut arbejder ud fra. Der findes flere forskellige retninger inden for kognitiv terapi, så det er en god idé at få afklaret, hvad din terapeut har størst erfaring med og mest fokus på.

2. Hvor lang tid din terapeut har arbejdet med kognitiv terapi. Det kan være en fordel at have en erfaren terapeut, men det er selvfølgelig også vigtigt, at du føler dig tryg og forstået af din terapeut.

terapi næstved

3. Om din terapeut har specialiseret sig inden for bestemte områder inden for kognitiv terapi, fx angst eller selvværdsproblematikker. Det kan være en fordel, hvis din terapeut har stor erfaring med det problemområde, som du søger hjælp til.

4. Hvordan den valgte form for kognitiv terapi passer til dine behov og personlighed. Det er vigtigt, at du føler dig tryg og komfortabel med din terapi, så det kan være en fordel at få afklaret, hvilken tilgang der bedst passer til dig.

5. Om din terapeut har tilladelse til at udskrive medicin og/eller arbejder sammen med andre behandlere som fx læger eller psykiatere. Det kan være en fordel i visse situationer, hvis din terapeut har mulighed for at yde denne type behandling eller samarbejde med andre professionelle inden for feltet.

Ovenstående er godt at have i baghovedet, men det vigtigste er, at du føler dig tryg og komfortabel med din terapi og den valgte terapeut. Vi håber, at disse fem tips kan være en hjælp i dit valg af kognitiv terapi i Næstved eller andet sted. Held og lykke med din søgen!