editorial

Kognitiv terapi er en psykoterapiform, som kan hjælpe dig med at komme videre, hvis du oplever udfordringer i dit liv. Måske har du svært ved at strukturere din hverdag, eller også har du problemer med at kontrollere dine følelser. I så fald kan kognitiv terapi være noget for dig.

Vi giver dig et overblik over kognitiv terapi i denne artikel, så du kan finde ud af, om det kunne være noget for dig at kontakte en kognitiv terapeut i Næstved.

Hvad er kognitiv terapi?

At kognitiv terapi kan hjælpe dig med at komme videre i livet, er et resultat af mere end 100 års forskning indenfor kognitive psykologiske processer. Kognitiv terapi baseres på teorier om kroppens og hjernens adfærdsmønstre, som giver os mulighed for at ændre vores måder at reagere og tænke på. Denne terapiform kombinerer kognitive teknikker med korttids- og langtidspsykoterapi for at hjælpe patienten med at komme ud på den anden side af en krise.

Du skal være opmærksom på, at kognitiv terapi ikke kan kurere fysiske eller mentale lidelser. Den kan dog hjælpe dig med at lære dine begrænsninger og styrker og derved finde vejen til et mere positivt liv.

terapi næstved

Hvordan foregår kognitiv terapi?

Kognitiv terapi kommer i mange forskellige former, men de fleste kognitiv terapeuter bruger en kombination af korttids- og langtidspsykoterapi til at klarlægge patientens udfordringer. Først definerer psykologen patientens mål, som derefter bearbejdes gennem kognitive teknikker. Her kan du for eksempel lære at give slip på negative tanker og takle problemerne med mere hensigtsmæssige strategier.

Hvilken terapeut skal du vælge?

Der kommer hele tiden nye kognitive terapeuter til på markedet, så det kan være svært at vide, hvilken kognitiv terapeut der er den bedste for dig. Kognitiv terapi i Næstved kombinerer faglig viden med klinisk erfaring og en menneskelig empati, så du altid vil føle dig tryg og godt behandlet.