Måske har du hørt om psykologer. Men hvad laver en psykolog egentlig – og hvem kan have glæde af en psykolog?

Individuel terapi hos en psykolog

Den mest kendte form for psykolog behandling er nok den individuelle terapi. Hos en psykolog kan du som enkelt person få tilbudt individuelle samtale sessioner som tager udgangspunkt i dine problemer og i din oplevelse af verden.

Disse samtaler er selvfølgelig dybt fortrolige da din psykolog altid vil være omfattet af professionel tavsheds pligt. Det betyder at intet af det du fortæller din psykolog forlader rummet i nogen form.

En psykolog vil altid respektere dig og dine grænser og aldrig forsøge at overskride disse. Og så kan du være helt sikker på at en psykolog aldrig vil møde dig med fordømmelse, eller prøve at bagatellisere dine problemer.

Parterapi hos en psykolog

Hvis du og din partner har nået et punkt i jeres parforhold hvor dette synes at knage lidt i sømmene er der hjælp at hente hos en psykolog. Mange psykologer har nemlig specialiseret sig inden for parterapi.

Parterapi er en særlig disciplin inden for psykologisk terapi praksis i hvilken det er forholdet med alle dets dynamikker som er i fokus – ikke det enkelte individ. En psykolog som bedriver parterapi vil derfor se på hvad det er for nogle energier der eksisterer imellem parterne i et forhold, og her ud fra definere hvad det er der giver anledning til gnidninger og diskrepanser.

Som par vil I med parterapi kunne finde frem til en masse nyttige redskaber og værktøjer som I kan bruge til at bygge forholdet op på ny og gøre det stærkere. Og så vil I selvfølgelig kunne lære en del om jer selv og hinanden undervejs.

Leder du efter en dygtig psykolog på Østerbro kan du med fordel vælge Renate Sommerstad – læs mere på renatesommerstad.dk.