editorial

Er det ved at være længe siden du sidst besøgte din tandlæge, og er du i mellemtiden flyttet til en anden by? Så bør du hurtigst muligt opsøge en ny tandlæge og få booket tid til et tandeftersyn. Og så bør du opretholde besøgs frekvensen med et til to besøg om året.

Hvorfor gå til tandlæge en gang om året?

Måske tænker du at det virker som overkill med et til to årlige tandlæge besøg. Nu har du jo klaret dig uden i så mange år, og dine tænder fejler intet. Og du kan vel altid opsøge tandlægen hvis du får smerter – så kan han eller hun sikkert fikse problemet.

Tandlæge

Men her skal du tænke på at du ikke er garanteret en fremtidig tilværelse uden tand problemer blot fordi du har haft sådan én indtil videre. Der kan hurtigt opstå lidelser eller tilløb hertil uden at du har en jordisk chance for at opdage det.

Dårligdomme så som karies eller parodontose kan være lang tid undervejs. Når det først begynder at bløde fra gummerne, eller tandpinen melder sig på banen, er det for sent at forebygge udviklingen.

Så kan din tandlæge faktisk kun udøve damage control. Og denne form for behandling er langt dyrere samt mere smertefuld og tidskrævende end et til to årlige kontrol besøg med tandeftersyn og rensning af tænder og tandkød.

Hvad sker der i forbindelse med et tandlæge besøg?

Første gang du opsøger en ny tandlæge vil du blive tilbud et grundigt eftersyn af dit tandsæt og tandkød. En tandlæge med det rette udstyr til rådighed vil benytte røntgen eller ultralyd til at afdække eventuelle ansatser til lidelser i tænder og tandkød, som skjuler sig for det blotte øje. Og endelig vil dine tænder blive poleret, hvilket forebygger opbygning af plak og tandsten.

Du kan finde din lokale tandlæge i Horsens hos Bering Hus Tandlægerne – læs mere på beringhus.dk.