Hvis du og din partner tilmelder jer et parterapi forløb hos en dygtig parterapeut, vil terapien først og fremmest handle om jeres forhold. Du skal være forberedt på, at parterapi tager udgangspunkt i de dynamikker der eksisterer mellem jer – ikke i hvert enkelt individ. Det er således tanken med parterapi, at forholdet skal vokse – og hvad det enkelte individ får ud af terapien, handler i høj grad om udvikling af selvet i forhold til den anden.

Hvad får jeg ud af parterapi?

Derfor giver det mere mening at stille spørgsmålet ”hvad får vi ud af parterapi”. For når I begge befinder jer i processen, er det forholdet som skal udvikles i forhold til de mål, I har sat i fællesskab.

Mange par bruger parterapi for at kunne finde ind til den glød og den forelskelse, som er gået tabt hen ad vejen – for eksempel i forbindelse med familie forøgelse. Andre oplever at være kørte fast i en ond cirkel af uhensigtsmæssige tanke og handle mønstre, og har mistet respekten for hverandre.

Dette kan smitte negativt af på eventuelle børn og slide voldsomt på familien som helhed. Og så er der dem, som bruger parterapi som hjælp til at få afsluttet et forhold på en værdig måde, og komme ud på den anden side med venskabet i behold. Dette er især utroligt givende for mennesker, som er enige om skilsmisse eller samlivs ophør, og som samtidig gerne vil kunne optræde ordentligt over for hinanden og eventuelle fælles børn efterfølgende.

Hvilken parterapeut skal vi vælge?

Når du og din partner har besluttet jer for at styrke jeres forhold ved hjælp af parterapi, er det en god idé at vælge en terapeut med den rette uddannelse og en vis portion erfaring. Er du bosiddende i Vanløse kan du med fordel vælge Camilla Wisøfeldt – læs mere på https://camillaw.dk/parterapi-nar-kaerligheden-forsvinder/