Har du problemer med skulderen eller begge skuldre? Du har måske prøvet alt; at slappe af og ikke udfordre din skulder, trænet den, været til lægen, fysioterapeut og har stadig problemer med skulderen?

Vi bruger vores arme til stort set alt i løbet af en dag, og det er meget invaliderende at have ondt i skulderen eller fx få ondt, når man løfter armen op over skulderhøjde eller laver en lidt skæv bevægelse. Det kan også genere din søvn, da du sikkert vågner af det eller måske kun kan ligge på den ene side.

Få stillet diagnose på skulderen

Der er mange, der har problemer med skulderne. Din chance for bedring stiger naturligvis, hvis den rigtige diagnose bliver stillet, og den korrekte terapeutiske strategi kan lægges. Først skal du undersøges grundigt af en læge og ofte kræver det en ultralydsskanning. Derefter er en vigtig del øvelsesterapi, da det forebygger og behandler dine skulderproblemer. Dette og andre metoder kan give dig smertelindring og den naturlige bevægelighed tilbage.  

På Reumatologklinkkens hjemmeside kan du læse artikler om skulderproblemer. Fx fortæller de, hvordan røntgen kan vise, om der er sygelige tilstande i led og knogler i skulderen, men ofte bruger man kun røntgen, hvis der er mistanke om forkalkninger, brud eller slidgigift, da man ikke kan se bløddele. Ultralydsskanning er kendt for en mere skånsom måde at skanne kroppen og er kendt for fx gravide. 

Læs om træning og skulderens fire led

Reumatologklinikken beskriver også den lægelige undersøgelse, samt hvordan du kan træne skuldrene derhjemme og i motionscentret. Du kan ligeledes læse om skulderens fire led, se billeder og blive klogere på skuldrene.

Speciallæge i reumatologi, Pierre Schydlowsky, ejer Reumatologklinikken. De deler lokaler med fysioterapeut B. Juen med 3 lægerum, 3 fysioterapirum og 1 træningssal. Hvis du bor eller er tæt på Værløse, er det nemt at finde i centrum på Bymidten 11.,1., og det er nemt at parkere.