Når du ikke længere kan huske hvilket år du sidst besøgte en tandlæge – så er det på tide at booke en ny aftale. Vi ved alle sammen godt at vi bør sætte os i tandlæge stolen mindst én gang om året, hvis det skal nytte noget. Det er den eneste måde hvorpå tandlægen får en reel mulighed for at opdage forstadier til sygdomme og lidelser i tænder og tandkød.

Samtidig fjernes de grimme gule belægninger på tændernes emalje på tændernes overflade hvilket forebygger eksempelvis parodontose og karies, også kendt som huller i tænderne. Og så vil du samtidig få den ekstra bonus at du bliver fri for den dårlige ånde som er et resultat af bakteriers nedbrudte efterladenskaber i din mund.

Jeg lider af tandlægeskræk – hvad gør jeg?

Mange mennesker bruger dårlig økonomi eller mangel på tid som undskyldninger for ikke at passe de årlige eller halv årlige tandlægebesøg. Dette er virkeligt dårlige undskyldninger.

For det første er det ikke særligt dyrt at få foretaget et tandtjek med tilhørende rensning af tænder og af tandkød. For det andet tager et rutine tandlægebesøg sjælden mere end allerhøjst en time. Og for det tredje opererer langt de fleste tandlæge klinikker med fleksible åbningstider og online booking – det har faktisk aldrig været nemmere at gå til tandlæge.

Men dette har du selvfølgelig ingen glæde af hvis det er din tandlægeskræk som afholder dig fra at booke tid til et tandlægebesøg. Du bør dog alligevel ikke tøve med at komme af sted til tandlægen. Et tandlægebesøg om året kan spare dig for mange smerter og udgifter. Og i dag er langt de fleste tandlæger uddannet til at håndtere patienter med tandlægeskræk på en måde så et tandlægebesøg pludselig bliver til at overkomme.

Hos Tandlæge Inge Møller vil du få den rette tandbehandling i Favrskov hvis du lider af tandlægeskræk. Læs mere på tandlægeingemøller.dk