editorial

Hvis du er på udkig efter en lækker og sjov måde at fejre det på, er tapas og pintxos den perfekte løsning! Disse små spanske retter er perfekte til at dele, og der er noget for enhver smag.

Hvad er tapas?

Tapas er en type forret eller snack, der typisk serveres i små tallerkener. Det kan være alt fra skinke- og ostekroketter til rejespyd eller oliven.

Hvad er pintxos?

Pintxos minder meget om tapas, men de serveres normalt på brød i stedet for på en tallerken. De kan være alt fra chorizo indpakket i bacon til laksetatar.

Både tapas og pintxos er perfekte til fester – der er noget for alle at nyde, og de er nemme at spise uden at blive rodet til. Både tapas og pintxos egner sig rigtig godt til buffet. Desuden er de en god måde at prøve en række forskellige spanske retter på.

tapas aalborg

Hvilke slags tapas skal jeg servere til festen?

Der er utroligt mange muligheder for at sammensætte et lækkert tapas måltid. Hvis du mangler inspiration, kan du her finde et par opskrifter på tapas og pintxos, som kan sætte gang i festen:

1. Baconindbagt dadler med balsamico glasur

2. Oliven-tapenade med crostini

3. Krydrede rejespyd

4. Melonkugler med prosciutto omviklet

5. Grillet ost fyldt med jamón serrano – en særlig lækker og velsmagende spansk skinke

6. Ristet peberfrugt hummus med pita chips

7. Tarteletter af gedeost med honning og timian

8. Pintxos med kartofler og chorizo

9. Laksetatar på agurkeskiver

10. Appelsinskiver dyppet i chokolade

Uanset om du planlægger en afslappet sammenkomst eller en formel begivenhed, er tapas den perfekte måde at tilføje lidt spansk flair på. Og med så mange lækre muligheder at vælge imellem, vil dine gæster helt sikkert blive imponeret. ¡Buen provecho!

Du kan bestille tapas i Aalborg som take away hos Mumsshop – klik ind og se hele udvalget på mumsshop.dk.