Det kan påvirke familielivet utrolig meget, når man får at vide, at man har et barn med autisme. For mange forældre kan det komme som et chok og være noget, der lige skal fordøjes i en periode. Når man har et barn med autisme, så betyder det også, at barnets hverdag skal indrettes på en særlig måde, så barnet får den struktur og ro, der er behov for. 

Hvad kendetegner autisme?

Autisme er en diagnose, hvor “hovedpersonen” vil opfatte omgivelserne en smule anderledes end andre. F.eks. kan være vært svært at opfatte de ting, som ikke bliver sagt direkte til en. Generelt så kan forskellige sanseoplevelser også opleves, som meget mere intense eller måske mindre intense. For nogle kan det at kigge på farver gøre nærmest helt ondt, og bestemte lyde kan være utrolig ubehagelige at høre. 

Der er selvfølgelig mange flere ting end disse, som kendetegner autisme. Og uanset hvordan autismen udspiller sig, kan man som familie have brug for familierådgivning. 

Hvorfor få familierådgivning? 

For mange familier kræver det tilvænning, når familielivet også skal tage hensyn til, hvordan et barn med autisme bedst kan trives. Det kan dog være svært selv at finde hoved og hale i. Derfor kan det være guld værd, når man får hjælp udefra fra en ekspert, som allerede kender meget til autisme.

For mange forældre kan familierådgivning også være en god måde, de selv kan få støtte på. Nogle forældre kan måske opleve autismediagnosen som en, der vender rundt på den måde, de troede deres familie skulle være på. Det kan også være, at man er ekstra udkørt og har brug for redskaber til, hvordan man genvinder sit overskud igen. 

Uanset hvad man måtte ønske hjælp til, så kan god familierådgivning hjælpe en et godt stykke vej. Derfor er der også god grund til at opsøge hjælpen allerede nu.