Som regel har man jo styr på de fleste andre måltider i løbet af dagen:

Man ved, hvad man kan lide til morgenmad, og uden morgenmad kan man ikke fungere særligt godt i løbet af dagen. 
Når det så bliver weekend, så gør man lidt mere ud af morgenmaden.

Til frokost har man måske smurt en madpakke, hvis man er på arbejde, eller man har en kantineordning eller køber ude.

Er man derhjemme til frokost, har man måske nogle rester fra gårsdagens aftensmad, man kan spise, hvis resterne ikke netop skal udgøre aftensmaden den dag, og ellers tager man måske på café og spiser frokost.

Er man til natmad, så har man måske nogle snacks til den slags eller spiser rester; og de snacks kan også bruges i løbet af dagen, når man er lidt småsulten.

Men hvad gør man lige ved den aftensmad?

Aftensmåltidet er jo det store samlingspunkt, hvis man er en stor familie, og er man alene eller et par, så vil man jo gerne slappe af over et godt måltid mad, hvor man kan nyde sig selv alene, eller man kan drøfte, hvad man har oplevet hver for sig eller sammen den dag.

Nogle mennesker har en madplan for ugen, som de følger slavisk eller afviger lidt fra, mens andre måske finder på måltidet i løbet af dagen, med kort varsel eller har det planlagt fra morgenstunden af.

Det er godt at lægge en plan med al den mad, for på den måde kan man både spise varieret og sundere, og man kan også tilpasse det ens budget.

Men det kan også blive for forudsigeligt og kedeligt med den slags, så man griber til, hvad man lige har lyst til, og hvad man måske har liggende, så man kan være kreativ i et køkken.

Ellers spiser man måske ude eller bestiller mad hjem – der er mange muligheder!